Keresés
Close this search box.

Termőföldek öröklése-Aranykalászos gazda bizonyítvánnyal

Termőföldek öröklése aranykalászos gazda bizonyítvánnyal ConsultAgro

Termőföldek öröklése- Aranykalászos gazda bizonyítvánnyal

Korábbi években a végrendeleti örökös csak abban az esetben örökölhetett termőföldet, ha rendelkezett mezőgazdasági végzettséggel, ám ha az imént említett törvényes örökösnek is minősül, akkor rá már nem lehet alkalmazni a végrendeleti örökös szűkítő feltételeit.
Az Alkotmánybíróság nemrégiben kimondta, és 2024. július 1-jén hatályba lépett egy olyan törvénymódosítás, amely az alábbi kitételt teszi:
Ha valaki végrendelettel földet örököl, és nem rendelkezik földműves státusszal, úgy ettől függetlenül a tulajdonába kerülhet a föld azzal, hogy 1 éven belül kell megszereznie a földműves bejegyzéshez szükséges végzettséget.
[Földforg. tv. 34. § (3a) bek.]

A ConsultAgro-nál mi nem csak a gazdaságot érintő adminisztratív terheket vállaljuk át, a pályázatok teljeskörű lebonyolítása mellett Aranykalászos bizonyítványod megszerzésében is segítünk.
Büszkék vagyunk arra, hogy eddigi bukásaink száma 0, azaz nulla.
Várunk Téged is következő csoportunkba!

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK