Keresés
Close this search box.

Pályázz velünk! Új otthonfelújítási program!

Új otthonfelújítási program-ConsultAgro

Energetikai Korszerűsítés 6 Millió Forintos Támogatással – Új Otthonfelújítási Program!

(Forrás:kormany.hu)

A Kormány új otthonfelújítási programot indít az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére.

Egymillió forint önrész mellett legfeljebb 6 millió forintos támogatás igényelhető, amelynek fele kamatmentes hitel, a másik fele vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás olyan ingatlanokra igényelhető, amelyek rendelkeznek vezetékes gázzal, és az épület életvitelszerű használata további feltétel.

Az állami program keretében nyílászárók cseréje, a melegvizes rendszer korszerűsítése, épületek hőszigetelése és gázkazáncsere valósítható meg. Fontos elvárás, hogy ezek a beruházások legalább 30%-os energiafogyasztás-csökkentést eredményezzenek az érintett ingatlanoknál.

A kamatmentes hitelt nyolc év alatt kell visszafizetni, és a pályázaton nyertes családok 26 és 35 ezer forint közötti törlesztőrészletre számíthatnak. Várhatóan 20 ezer családi ház energetikai korszerűsítése valósul meg a programban.

A program hazai költségvetési előfinanszírozással valósul meg, a kormány pedig a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) keretén belül további forrásokat tervez fordítani energiahatékonyságot javító beruházásokra, ami később a középületek korszerűsítésére is kiterjedhet.

Ki igényelheti az Otthonfelújítási támogatást?

Az Otthonfelújítási támogatást az alábbi feltételeknek megfelelő személyek igényelhetik:

  • Nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosító jellel rendelkező magyar állampolgár.
  • A pályázó állandó lakóhelye vagy tartózkodási helye a fejlesztendő ingatlan, és legalább 2024. május 1. óta ott van bejegyezve.
  • Tulajdonosi hányaddal vagy holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezik a korszerűsítendő ingatlanban.
  • A fejlesztendő ingatlan a nyilvántartás szerint lakóház vagy családi ház.
  • Az ingatlan életvitelszerű használatban van.
  • Házastársak és bejegyzett élettársi kapcsolatban élők is igényelhetik, nem feltétel a gyermeknevelés.
  • Ha az igénylő a kölcsönigényléskor betöltötte, vagy a futamidő lejáratáig betölti a 75. életévét, egy olyan adóstársat kell bevonni, aki megfelel az életkori korlátnak és a jövedelmi elvárásoknak.

Mindenben segítünk!

Segítséget nyújtunk az Otthonfelújítási Támogatási kérelemhez szükséges dokumentumok összeállításában és ellenőrzésében.

Az Otthonfelújítási program teljes folyamatában minden lépésnél támogatást biztosítunk, az előkészítéstől kezdve a finanszírozás megszerzésén át a teljes kivitelezésig.

Összeállítjuk az igényléshez szükséges dokumentációt, és minden felmerülő kérdésre készséggel válaszolunk.

Mindent egy kézben tartunk, az ügyintézéstől a teljes kivitelezésig.

Biztosítsd be a helyedet, kérj tőlünk előminősítést!

 
 

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK