Keresés
Close this search box.

Az Agrárminisztérium közleménye a Natura 2000 erdőterületek támogatásának módosításáról

A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága 2024. március 19-én közzétette a KAP-RD34-1-24 kódszámú „Erdőterületeknek nyújtott Natura 2000 kompenzációs kifizetések” című pályázati felhívást. A felhívásban a 2022/2472 bizottsági rendelet 45. cikk (5) bekezdésének megfelelően az igényelhető támogatás mértéke 200 euró/ha/év összegben lett maximalizálva azon erdőrészletek esetében is, ahol korábban ennél magasabb támogatást lehetett igényelni, amennyiben az elmúlt 5 naptári évben már vettek igénybe kompenzációs támogatást.

 

Ezekben az esetekben a bizottsági rendelet értelmében a 200 euró/ha/év feletti támogatásra vonatkozó döntés csak az Európai Bizottság jóváhagyó határozatának kézhezvételét követően, a bizottsági határozatban foglalt feltételekkel történhet. A tagországok megalapozott indoklással kérhetnek kivételt a korlátozás alól, amit az Agrárminisztérium a korábban kommunikált szándékának megfelelően meg is tett.

 

Az Agrárminisztérium tájékoztatja az érintett erdőgazdálkodókat, hogy az Európai Bizottság 2024. április 19-én kelt határozatában elfogadta Magyarország azon szándékát, hogy a 200 euró/ha/év összeget meghaladó támogatást nyújtson. Ennek eredményeképpen a jövőben is kifizethetők lesznek az eredetileg tervezett magasabb egységköltségek a Natura 2000 erdőterületek vonatkozásában.

 

A fentiek alapján a pályázati felhívás 2024. május 14-én módosult. A módosított felhívás és a kapcsolódó tájékoztató anyagok, mellékletek elérhetők az Agrárminisztérium tematikus weboldalán, a kap.gov.hu-n.

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK