Keresés
Close this search box.

Vészjósló Előrejelzések: Vajon ismét aszály sújtja majd az országot?

Új hírek érkeztek az időjárásról, és nem túl biztatóak. A Klímapolitikai Intézet legfrissebb jelentése szerint a 2024-es nyár átlagosnál melegebb és a tavalyinál szárazabb lehet. Kovács Erik, a szervezet vezető kutatója aggasztó előrejelzéseket tesz: egy hosszabb, rendkívül száraz időszak lehet a láthatáron, akár két évig is eltarthatva. Ez a klímaváltozás hatásaival együtt fontos téma lesz az AgroFuture 2024 konferencián.

Kovács Erik szerint a melegedési tendencia egyre erősödik, és 2024-ben az átlagosnál melegebb nyár várható, ami globális szinten komoly következményekkel járhat. Az időjárási jelenségeket számos tényező befolyásolja, beleértve az üvegházhatású gázok szintjének emelkedését és az óceánok hőmérsékletének anomáliáit.

Magyarországon is komoly kihívásokkal kell szembenézni a felmelegedés miatt. Az előrejelzések szerint a nyár kevésbé csapadékos lesz, és sok hőhullámra lehet számítani. A második fél évben újabb száraz időszak is jöhet, ami hosszabb távon megterhelő lehet a mezőgazdaságra.

Kovács Erik hangsúlyozza az alkalmazkodás fontosságát, különösen a mezőgazdaság területén. Új módszerek, növények nemesítése és védekezési stratégiák kialakítása szükséges az aszály elleni küzdelemben. Emellett a vízgazdálkodás terén is sürgős intézkedésekre van szükség. Az egyéni védekezésre is hangsúlyt helyez, például a lakóhelyek szigetelésére és a kertekben további fák ültetésére, ami segíthet a hőmérséklet csökkentésében.

Forrás: nak.hu

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK