Keresés
Close this search box.

Ismét egy sikeres rendezvény!

Jánoshalmi Szakmai Nap ConsultAgro

Nagy érdeklődés fogadta a saját szervezésű Jánoshalmi Szakmai napot!

A ConsultAgro szervezésében megrendezésre kerülő agrárszakmai konferenciát Faragó Nikolett, a cég tulajdonosa  nyitotta meg, aki a résztvevők között köszöntötte Bányai Gábort, a térség országgyűlési képviselőjét, mellettük pedig számos érdekes előadó is színesítette a programot.

Dr. Andréka Tamás, az Agrárminisztérium államtitkára által tartott előadás váltotta ki a legnagyobb érdeklődést, amelyben az átalakuló földtörvény és kapcsolódó jogszabályok aktualitásairól, valamint a gazdálkodás-generációváltás pályázat jogi hátteréről esett szó.

Az államtitkár részletesen ismertette a változásokat, külön kiemelve az új szabályok fontosságát és hatályba lépésük időpontját.

Az előadásban szó esett például arról, hogy a földvásárlások esetén a vevőnek több információja lesz a földhasználatról, illetve arról is, hogy a vételárat banki átutalással vagy ügyvédi letétbe helyezéssel kell megfizetni a termőföld adásvételekor. Az új szabályok szigorítják a földhasználatból történő kivonás feltételeit is, különös figyelmet fordítva a magas aranykorona-értékű földekre.

Az államtitkár továbbá beszélt a végrendeleti öröklés speciális szabályairól, valamint a gyorsított eljárásról elhunyt tulajdonos esetén. Emellett áttekintette a generációváltás és a gazdaságátadás jogi hátterét is, hangsúlyozva a fiatal mezőgazdasági termelők támogatásának fontosságát.

A konferencia második részében Nagy Attila, az Agrárminisztérium KAP Koordinációs Főosztályának vezetője a KAP vidékfejlesztési pályázatokról tartott prezentációt, kihangsúlyozva az új lehetőségeket és a szigorúbb követelményeket.

A programot Sánta József, az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág Hálózata igazgatójának előadása zárta, aki a pályázatok finanszírozásáról és az átalakuló kamatokról szóló információkkal gazdagította a résztvevőket.

A napot az Agrotech Drón bemutatója és az Ecocell Solar Energy Kft. napelemeket bemutató előadása zárta, így a résztvevők széleskörű betekintést kaptak az agrárszektor legújabb trendjeibe és lehetőségeibe.

Nézze meg a rendezvényről készült videókat:

Olvassa el a rendezvényről készült beszámolókat is:

Kalohírek

BAON

A rendezvény programja volt:

Jánoshalmi Szakmai Nap ConsultAgro

 

Néhány fotó a rendezvényről:

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK