Keresés
Close this search box.

100 napos Birtokontartási Időszak a Gazdák Szolgálatában

100 napos Birtokontartási Időszak ConsultAgro

A termeléshez kötött anyajuhtartás támogatása újabb mérföldkőhöz érkezett április 1-jén, ahogy elindult a 100 napos birtokon tartási időszak. A gazdák számára fontos, hogy minden napra július 9-ig gondoskodjanak a megfelelő korú állatokról, hogy jogosultak legyenek az év közbeni támogatásra.

Az anyajuhok utáni támogatási kérelmeket egyszerűen és gyorsan lehet benyújtani az egységes kérelem elektronikus felületén keresztül, amelyet a MÁK kialakított erre a célra. Az idén is a rendszer automatikusan felajánlja a potenciálisan jogosult állatokat, az ún. megszemélyesített kérelmeket, melyeket a gazdák kiegészíthetnek és jóváhagyhatnak.

100 napos Birtokontartási Időszak ConsultAgro

Fontos, hogy a támogatási kérelmet még a benyújtási időszakban, egészen június 10-ig módosíthatják és javíthatják a gazdák, így biztosítva, hogy minden adat pontos legyen. Az egyes állategyedek kiesése esetén is időben kell bejelenteni a változásokat a megfelelő hatóságok felé.

Az idei évtől kezdve az állattartók hazai tenyészállat-kiállításra is szállíthatják az anyajuhokat, anélkül hogy ez megtörné a birtokon tartási időszakot, azonban fontos, hogy minden mozgatást és szállítást pontosan dokumentáljanak.

A támogatások igényléséhez szükséges feltételek részletesen megtalálhatók a kormányrendeletben, amelyeknek teljesítése elengedhetetlen a jogosultság megszerzéséhez.

Emellett fontos a tenyészetek rendszeres nyilvántartása és az adatok rendszeres bejelentése az ENAR-nyilvántartásba.

Az igazolásokhoz szükséges adatokat a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség instruktora állítja ki a gazdák részére, amelyeket nem kell a kérelemhez csatolni, azonban 10 évig meg kell őrizni.

Kivételes esetek kivételével a kölcsönapaállat-használatot nem veszik figyelembe az igazolás során, így minden tenyészetnek saját tulajdonú kossal kell rendelkeznie.

Kérjük a gazdákat, hogy minden esetben időben vegyék fel a kapcsolatot instruktoraikkal az igazolással kapcsolatban, hogy biztosítsák a zökkenőmentes folyamatot és a támogatásokhoz való jogosultságot.

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK