Keresés
Close this search box.

Felkészülés a Virágzó Jövőre: Jövünk a kertészeti pályázat részleteivel!

kertészeti pályázat consultagro

Elérkezett a várva várt pályázat!

Szemezgetünk a támogatási feltételekből, hogy minden apró részletre fényt derítsünk, amit tudnia kell erről a nagyszerű lehetőségről!

A támogatás célpontja az üvegházi termesztő kapacitás növelése, korszerűsítése és környezetbarát technológiák bevezetése. Kiemelten fontos a energiahatékonyság javítása és a geotermikus energia kiaknázása.

A pályázat két fő célterületre oszlik

Az 1. célterület a kertészeti ágazat fejlődését célozza meg, míg a 2. célterület a zöld beruházásokra fókuszál.

Az összesen 5 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatás különleges lehetőséget kínál a fejlődésre. A támogatási intenzitás 50-100% között mozog, melyet például megújuló energiaforrások alkalmazásával vagy ökológiai gazdálkodással lehet növelni.

Mire fordítható a támogatás?

A pályázatban számos tevékenység támogatható, beleértve az építkezést, hűtést, világítást, geotermikus és napenergia kiaknázást, valamint biogáz hasznosítást. Ugyanakkor vannak olyan tevékenységek is, amelyek nem támogathatók, így például a művelő eszközök beszerzése vagy új szociális helyiségek létesítése.

Kiknek ajánlott a Kertészeti Támogatás?

A támogatást mezőgazdasági termelők, gyógynövénytermesztők és szövetkezetek is igényelhetik. Fontos, hogy az előző évi árbevétel legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származzon.

Ne maradjon le a kihívásról!

A pályázat benyújtására 2025. március 10-ig van lehetőség, de érdemes mielőbb felkészülni, hiszen ez egy bonyolult folyamat. Figyelj a pályázat véglegesítésére vonatkozó változásokra is!

Javasoljuk, hogy szakértő segítségét vegyétek igénybe a pályázat előkészítéséhez, hogy minden lehetőséget kihasználhassatok!

Állunk rendelkezésükre! Igény szerint elvégezzük az előminősítést, és természetesen a pályázatot végig kísérjük az első lépésektől az utolsóig.

Kérem a pályázati előminősítést

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK