Keresés
Close this search box.

Természetvédelem és Fenntarthatóság: Új lehetőségek a Gazdák Számára – Készüljön a KAP ST Vidékfejlesztési Pályázataira!

Friss infó az ÁTK pályázatokról ConsultAgro

A vidékfejlesztési pályázatok ütemtervének megfelelően májusban kerülnek nyilvánosságra a telepkorszerűsítésre vonatkozó felhívások, melyeket a gazdák ÁTK-pályázatoknak neveznek. A fókusz területek között szerepelnek az üzemfejlesztések, a zöldenergia előállítást támogató beruházások, az ammóniakibocsátás csökkentését célzó intézkedések és a járványvédelem elősegítése.

 

Mivel a telepkorszerűsítés jelentős költséggel jár és alapos előkészületeket igényel, érdemes már most felkészülni a várható pályázati lehetőségekre, melyek várhatóan májusban nyílnak meg. Fontos kiemelni, hogy a felhívás részletei még nem ismertek, így az itt közölt információk csak tájékoztató jellegűek és a feltételek változhatnak – figyelmeztet a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ).

 

A közelgő pályázatok között szerepelnek az üzemfejlesztések, melyek keretében támogatást lehet majd kérni istállók és állattartáshoz kapcsolódó épületek létesítésére, az állategészségügyi státusz javítására, valamint a takarmányozás hatékonyságának növelésére.

 

A zöldberuházások lehetőséget kínálnak az állattartó gazdaságok energiahatékonyságának javítására és megújuló energiaforrások felhasználására.

 

A trágyatárolók lefedésére irányuló beruházások révén az ammóniakibocsátás csökkentését célozzák meg, míg a járványvédelmi beruházások keretében olyan intézkedéseket és eszközöket támogatnak, amelyek növelik a járványvédelmet és csökkentik az állatbetegségek kockázatát. A sertéstartóknak lehetőségük lesz a farokkurtítás elhagyására, és technológiától függően 15 vagy 20 százalékkal nagyobb férőhelyek kialakítására.

Forrás: Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK