Keresés
Close this search box.

Hajnali fagyok?

Hajnali fagyokkal indult Húsvét hete

Hétfőn és kedden hajnalban sok helyen gyenge fagy volt tapasztalható, de északkeleten a völgyekben akár -3, -4 fokig is lehűlhettek a hőmérsékletek.

A hét első felében sok helyen kellett védekeznünk a korai reggeli fagyok ellen, ám ennek ellenére is komoly károkat okozott a hideg a virágzó gyümölcsösökben.

Egy újabb fagyos reggel: -7 fok alá is süllyedt a hőmérséklet.

Ez bizonyára nem örvendeztette meg a gyümölcsfákat. Számos helyen a minimum hőmérséklet körülbelül -5 fok körül alakult.

A legutóbbi hidegfront átvonulása után sajnos ismét számíthatunk hajnali fagyokra hétfőn és kedden hajnalban, bár nem lesznek olyan erősek vagy terjedelműek, mint szerdán reggel, amikor néhány helyen akár -6, -7 fokig is csökkent a hőmérséklet.

Az aktuális fagyok enyhébb formában érkeznek.

A hétfői reggeli fagyok főként az északkeleti részen jelentkeztek, míg kedden kicsit nagyobb területen, elsősorban az ország északkeleti részén voltak jelen. Azonban más helyeken is lehetséges volt a fagypont alatti hőmérséklet, ahol fagyott, általában nem volthidegebb -1, -2 foknál, de északkeleten a szélvédett völgyekben akár -3, -4 fokig is lehűlt a levegő, ezért ismét fagyvédelmi intézkedésekre volt szükség a virágzó gyümölcsösök megóvása érdekében.

Szerdán reggel néhol az északkeleti részen még előfordulhatnak gyenge fagyok, azonban ezek után csökken a fagyveszély, és a Húsvét majdnem nyárias meleget hoz.

Forrás: idokep.hu

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK