Keresés
Close this search box.

Elérhető a Standard Termelési Érték (STÉ) kalkulátor!- Használja Ön is!

Elérhető a Standard Termelési Érték (STÉ) kalkulátor

Standard Termelési Érték (STÉ) kalkulátor

A kalkulátor az új KAP Stratégiai Terv alapján a 2023-2027 közötti időszakra szóló támogatásokra vonatkozó STÉ számításához használható.

Figyelem! A pályázatoknál a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó üzemméret megállapítása nem egy adott pillanatra, hanem az érintett pályázati felhívásban rögzített időszakra (12 hónapra) vonatkozó számítással történik. Ezen számítás során az egységes területalapú támogatási kérelemben (a továbbiakban: EK) szereplő területek adatai, a „Kormányhivatal igazolása a mezőgazdasági tevékenységgel hasznosított területadatokról” (amely tartalmazza egyes EK adatok pontosítását és az EK kérelemmel be nem jelentett területek adatait) formanyomtatványon rögzített területadatok, az ENAR rendszerben megjelenő állatállomány (a szarvasmarha, a juh és a kecske éves átlagos létszámának meghatározásához), valamint az egyéb állatfajok esetében a „Hatósági állatorvos igazolása az éves átlagos állatlétszám igazolásához” formanyomtatványon rögzített adatok alapján történik.

Az egy évnél fiatalabb szarvasmarhafélék STÉ-it a gazdaság teljes STÉ-jének kiszámításakor csak akkor veszik figyelembe, ha a gazdaságban több egy évnél fiatalabb szarvasmarhaféle van, mint tehén. Az egy évnél fiatalabb szarvasmarhák esetében csak a tehénlétszámot meghaladó egy évnél fiatalabb szarvasmarhák STÉ-jét veszik figyelembe.

Az egyéb juhokhoz, kecskékhez, malacokhoz kapcsolódó STÉ-ket a gazdaság teljes STÉ-jének kiszámításánál csak akkor veszik figyelembe, ha a gazdaságban nincsenek nőivarú tenyészjuhok, tenyészkecskék, tenyészkocák.

Figyelem! Az értékek 348,93 forint/euró árfolyammal kalkuláltak. Állattenyésztés esetében nem a pillanatnyi létszámot vagy a férőhelyek számát, hanem az éves átlaglétszámot kell megadni.

Használja most:

Kalkulátor

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK