Keresés
Close this search box.

Figyelem! Fontos! Nitrát adatszolgáltatás 2024. március 31-ig!

nitrát adatszolgáltatás consultagro

Azoknak a gazdáknak, akik nitrátérzékeny területeken művelnek, valamint minden állattartónak, függetlenül a terület érzékenységétől, kötelező adatszolgáltatást teljesíteniük az előző naptári év (január 1. – december 31.) adataira vonatkozóan.

Az adatokat a gazdálkodási napló alapján kell rögzíteni 2024. január 1. és 2024. március 31. között.

Fontos tudni, hogy az adatszolgáltatás kizárólag elektronikus úton történik.

Minden érintett gazdálkodónak kötelessége az adatszolgáltatás, még akkor is, ha a trágyázásra vonatkozó adatok nulla értékűek.

A műtrágyázás csak olyan talajvizsgálatra alapozható, amely nem régebbi öt évnél.

Az istállótrágyázás esetén nem szükséges talajvizsgálat, azonban a szerves eredetű nitrogén éves értéke nem haladhatja meg a 170 kg/ha értéket.

Bizonyos tevékenységek esetén, mint például a hígtrágya vagy a szennyvíziszap használata, a dózist a talajvédelmi terv vagy az engedély rögzíti. Amennyiben szervestrágyát adnak át vagy vesznek át, szükséges az átadó/átvevő ügyfél MVH ügyfélnyilvántartási száma.

Az adatszolgáltatás elmulasztása esetén a talajvédelmi hatóság nitrát adatszolgáltatási bírságot szabhat ki, melynek összege 10 000 és 100 000 forint között lehet.

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK