Keresés
Close this search box.

Tavaszi munkálatok a kertben

Kerti munkák tavasszal ConsultAgro

Az enyhe idő beköszöntével lassan elérkezik az ideje annak, hogy a kertünk életében is aktívan részt vegyünk, és megtervezzük a következő teendőket.

Legyen szó dísznövényekről, gyümölcsfákról vagy zöldségekről, a február és március az a fontos időszak, amikor a kerti munkákra koncentrálhatunk.

Ha most elvégezzük a legfontosabb feladatokat, a természet viszonozni fogja erőfeszítéseinket.

De melyek ezek a feladatok?

Metszés

Metszés ConsultAgro

Az enyhe, fagymentes időjárás lehetővé teszi a metszés megkezdését február végén vagy márciusban. Fontos visszavágni a dísz- és bogyós cserjéket, sövényeket, valamint bizonyos gyümölcsfákat. Minden metszés előtt tájékozódjunk az adott növény speciális igényeiről.

Először távolítsuk el a száradt, sérült részeket a növényekről, de vigyázzunk, hogy ne metszünk megfagyott hajtásokat.

Palántázás

Palántázás ConsultAgro

Néhány haszonnövény nem képes megfelelően növekedni a korai tavaszban, ezért érdemes palántákat nevelni, hogy később a kertbe ültethessük őket. Saláta, karalábé, káposzta, retkek, padlizsánok és más zöldségek nevelése cserépben vagy ágyásban már ebben az időszakban megkezdhető.

Vetés

Veteményezés ConsultAgro

Nem minden vetőmag igényel előnevelést, néhányat közvetlenül a kertbe is el lehet vetni.

Először tájékozódjunk a magok igényeiről, és vegyük figyelembe, hogy bizonyos zöldségek jól tűrik a talajmenti fagyokat.

Talajminőség javítása

A talaj minősége kulcsfontosságú a kertészkedés során.

Tavasszal érdemes tápanyagokkal gazdagítani a virágoskertet vagy a zöldségágyást. Szerves trágya, kerti komposzt vagy korhadó levelek használata javasolt, hogy hosszú távon fenntarthassuk a talaj tápanyagellátását.

Összességében tehát a tavaszi hónapok ideálisak a kerti teendők elvégzésére, és azoknak a felkészítésére, hogy a természet szépségeit maximálisan kihasználhassuk.

Mindig friss információkkal várunk tagjaink között!

ConsultAgro csapata

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK