Keresés
Close this search box.

Mire jó az Aranykalászos gazda végzettség?

aranykalászos gazda végzettség mire jó Consultagro

Az Új Közös Agrárpolitika (2023-2027) között egy átalakuló támogatási-szabályozási rendszerrel találkozhatunk. A jól megszokott gyakorlatok, teljesen új köntöst öltenek.

Kulcsfontosságú szerepet fognak kapni a fiatalok a mezőgazdaságban és a képzettség is egyre inkább nagyobb szerepet kap.

A képzettség, azaz a szakirányú képesítés megszerzése, immáron sok támogatás esetén már nem csak plusz pontot, illetőleg előnyöket jelent, hanem sok esetben már alapfeltétellé vált. A fiatal mezőgazdasági termelők (18-40 év) számára nyújtott kiegészítő támogatás mértéke is megemelkedett, viszont feltétellé vált a szakirányú végzettség, mind az igényelhető hektár nagyságát tekintve (300 ha-ig kifizetésre kerül), mint pedig a hektáronkénti támogatási összeg, (kb.157€/ha, ami összeget az igénylők száma természetesen befolyásolhat) ezt az 5 évig igénybe vehető plusz támogatást.

Mind e mellett, a tervezetek szerint ebben a ciklusban várható, remélhetőleg mielőbb kiírásra kerülő Fiatal gazda pályázat is, ahol szintén elengedhetetlen szereppel bír a mezőgazdasági szakirányú végzettség, azaz az Aranykalászos gazdák a végzettségüket ezen jogcím esetén is kamatoztatni tudják.

1 hektár összeterületet meghaladó terület esetén szükséges fölműves nyilvántartásba vétel, melynek felétele vagy az igazolható szakmai tapasztalat, vagy a szakirányú végzettség.

Fontos előny az is, hogy az Aranykalászos gazdáink a képzésünket, illetőleg a sikeres vizsgát követően a vizsga helyszínén megkapják tőlünk azon instrukciókat és dokumentumokat, ami a további mezőgazdasági jogosítvány ingyenes kiváltásához szükséges.

Boldogan mondjuk, eddig 0 bukottjaink száma, legyél Aranykalászos gazda, válaszd a ConsultAgro-t. Találkozzunk a következő Aranykalászos tanfolyamunkon!

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK