Keresés
Close this search box.

Agro Ökológiai Program szerhasználat – mire figyeljünk?

Agro Ökológiai Program szerhasználat Consultagro

Az AÖP-ben minden szerhasználathoz kötött gyakorlat esetében az előírás szabályai között szerepel, hogy a készítményt az engedélyokiratával összhangban kell kijuttatni, ezért felhívjuk a termelők figyelmét, hogy minden esetben körültekintően járjanak el és nézzék át, mi szerepel az adott készítményt illetően az engedély okiratában, akár a kijuttatási mennyiségeire, illetőleg a kijuttatás alkalmaira, időszakára vonatkozóan.

Amennyiben az engedélyokirat vízvédelmi előírást tartalmaz, úgy annak megfelelően kell kijuttatni a készítményt. Vállalható a táblán a gyakorlat, azonban a gyakorlat teljesítéséhez szükséges területarány számításánál azokat a területeket, melyre a szer hatályos engedélyokirata szerint kijuttatási tilalom van érvényben, figyelmen kívül kell hagyni.

A fentiek mellett javasoljuk a gazdálkodóknak, hogy amennyiben lehetőségük van rá, a gyakorlat teljesítésére olyan táblát jelöljenek ki, amelynek teljes területén alkalmazni tudják a kiválasztott készítményt.

Nyomatékosan fel szeretnénk hívni a termelők figyelmét arra is, hogy nem elegendő az adott készítmény kijuttatása táblaszinten, azt be is kell jelenteni, illetőleg szaktanácsadója felé jelezni, annak megtörténtét, hogy a Magyar Államkincstár felé be tudja jelenteni.

Itt ismét visszacsatolnánk az úgynevezett „rutinos” AKG, ÖKO programban résztvevő gazdálkodókra, hiszen nekik az ominózus 15 napos jelentési határidő már kőbe vésődött, de az újonnan AÖP-be csatlakozóknak szeretnénk jelezni, ezen határidő és annak jelentése elengedhetetlen!

Jelentés hiányában, a kötelezettségvállalás nem teljesül, azaz a vállalt plusz támogatási összeg nem kerül kiutalásra a termelő részére.

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK