Keresés
Close this search box.

Termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás

Termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás consultagro

Termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás

2022. évben is igénylehető a termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás. Anyajuhtartás támogatás olyan juh fajú, nőivarú egyedekre igényelhető, amelyek a 100 napos birtokon tartási időszak utolsó napján betölti az egy éves kort. A 2022. évi termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás szabályait az Államkincstár 5/2022 (I.10.) számú közleménye tartalmazza. Kérelmezhető állatlétszám:

  • termeléshez kötött anyajuhtartás esetén: legalább 1 egyed
  • átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás esetén: legalább 10 egyed, a maximális jogosultságot a 2021. évi támogatási határozat rögzíti.

A támogatási kérelem benyújtásához a K1350 számú instruktori igazolással kell rendelkezni, viszont azt a támogatási kérelem mellékleteként nem kell benyújtani! Az igazoláson szereplő állatlétszámnál nagyobb egyedszámra nem nyújtható be igénylés! Mikor nyújtható be a támogatási kérelem? 2022. február 1. és március 21. között lehet szankciómentesen benyújtani az anyajuhtartás támogatási kérelmeket.A márciusi 21-i határidő elmulasztása esetén lehetőség van március 22. és április 15. közötti időszakban is a támogatási kérelmek benyújtására, viszont az ebben az időszakban benyújtott támogatási kérelmek esetén a támogatási összeg munkanaponként 1%-kal csökkentésre kerül. Az április 15. után benyújtott támogatási kérelmek elutasításra kerülnek! A tájékoztatás nem teljes körű, részletekért keressen minket bizalommal!

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK