Termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás

Termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás

2022. évben is igénylehető a termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás. Anyajuhtartás támogatás olyan juh fajú, nőivarú egyedekre igényelhető, amelyek a 100 napos birtokon tartási időszak utolsó napján betölti az egy éves kort. A 2022. évi termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás szabályait az Államkincstár 5/2022 (I.10.) számú közleménye tartalmazza. Kérelmezhető állatlétszám:

  • termeléshez kötött anyajuhtartás esetén: legalább 1 egyed
  • átmeneti nemzeti anyajuhtartás támogatás esetén: legalább 10 egyed, a maximális jogosultságot a 2021. évi támogatási határozat rögzíti.

A támogatási kérelem benyújtásához a K1350 számú instruktori igazolással kell rendelkezni, viszont azt a támogatási kérelem mellékleteként nem kell benyújtani! Az igazoláson szereplő állatlétszámnál nagyobb egyedszámra nem nyújtható be igénylés! Mikor nyújtható be a támogatási kérelem? 2022. február 1. és március 21. között lehet szankciómentesen benyújtani az anyajuhtartás támogatási kérelmeket.A márciusi 21-i határidő elmulasztása esetén lehetőség van március 22. és április 15. közötti időszakban is a támogatási kérelmek benyújtására, viszont az ebben az időszakban benyújtott támogatási kérelmek esetén a támogatási összeg munkanaponként 1%-kal csökkentésre kerül. Az április 15. után benyújtott támogatási kérelmek elutasításra kerülnek! A tájékoztatás nem teljes körű, részletekért keressen minket bizalommal!

Megosztás

Faragó Nikolett

CEO
A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK