Keresés
Close this search box.

Módosult a trágya kijuttatási időszak

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-ku706rsj’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Módosult a trágya kijuttatási időszakMÓDOSULT A TRÁGYA KIJUTTATÁSI IDŐSZAK

Fontos hír a gazdálkodók számára, hogy módosításra került a nitrátrendelet.

A rendelet eddig október 31-ig tette lehetővé a trágya kijuttatását, de az idei évtől egy hónappal meghosszabbodik a trágya mezőgazdasági földekre történő kijuttatásának időszaka, vagyis csak november 30-ával kezdődik a kijuttatási tilalom.

Az új szabályozással novemberben is lehetőség nyílik a növények optimális fejlődéséhez szükséges mezőgazdasági műveletek elvégzésére és szükséges tápanyagutánpótlásra is.

Fontos tudni, hogy a módosult rendelet szerint:

  • Téli legeltetés minden év november 30. és február 15. közötti legeltetés
  • Tilos trágyát kijuttatni: őszi kalászosok esetében november 30-tól január 31-ig,  egyéb esetben november 30-tól február-15-ig
  • A 12%-nál meredekebb lejtésű terület talajára kijuttatott műtrágyát a kijuttatást követő 4 órán belüla talajba kell dolgozni, kivéve fejtrágyázás műveletét
  • Tilos könnyen oldódó nitrogéntrágyát kijuttatni, a betakarítás után, ha ősszel nem kerül sor újabb kultúra vetésére

Rendelet bővebben az alábbi linken olvasható:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0800059.fvm

A tájékoztatás nem teljes körű, részletekért keressen minket bizalommal!
[/av_textblock]

[av_button label=’Kapcsolat’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ link=’page,63′ link_target=” size=’large’ position=’left’ label_display=” title_attr=” color_options=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ btn_color_bg=’theme-color’ btn_custom_bg=’#444444′ btn_color_bg_hover=’theme-color-highlight’ btn_custom_bg_hover=’#444444′ btn_color_font=’theme-color’ btn_custom_font=’#ffffff’ id=” custom_class=” template_class=” av_uid=” sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK