Keresés
Close this search box.

Zöldítés kisokos I.

Zöldítés kisokos ConsultAgro

Zöldítenem kell, de ez mit is jelent?

2015. január 1-től megváltozott terület alapú támogatási keretrendszer sok újdonsággal érkezett, többek között egy új támogatási jogcímmel a Zöldítéssel. A Zöldítési jogcím az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokat hivatott megerősíteni lépéseket téve a fenntarthatóbb mezőgazdasági termelés megteremtése felé. A zöldítési támogatás az Egységes területalapú támogatás (SAPS) elválaszthatatlan részét képezi, ezáltal a támogatható területen fekvő szántó és gyep hasznosítású tábláinkra egyaránt igényelhető a degresszió alkalmazása nélkül (1037ha feletti támogatás elvonás). A zöldítési támogatás mértéke 80€/ha, támogatási felső határ nélkül. A támogatás feltételrendszerét a 10/2015. (III. 13.) FM rendelet határozza meg. Amennyiben gazdaságunk rendelkezik szántó és gyepterületekkel egyaránt, akkor mindkét földhasznosítási kategóriában meg kell felelnünk az előírásoknak. Meg nem felelés esetén a zöldítési jogcím keretében is szankciók érvényesítésére kerül sor. A zöldítési támogatás 3 követelményből tevődik össze:

  1. Terménydiverzifikáció (Növénykultúrák elkülönítése)
  2. Gyepterületek mértékének fenntartása
  3. Ökológiai célterületek kijelölése

A zöldítési támogatás feltételeiről további blogbejegyzések éreznek.

Szerző: Faragó Nikolett

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi gombra kattintva! 

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK