Keresés
Close this search box.

Útmutató a Kos- és Baktámogatási Kérelemhez: Frissített Időpontok és Fontos Tudnivalók

Útmutató a Kos- és Baktámogatási Kérelemhez: Frissített Időpontok és Fontos Tudnivalók ConsultAgro

A juh- és kecsketartók figyelmébe ajánljuk:

Változott a tenyészkos és tenyészbak támogatási kérelmének benyújtási időszaka, valamint a támogatások összege. Fontos, hogy megfelelő időben és módon nyújtsák be kérelmüket, hogy ne maradjanak le a lehetőségekről.

A 2023. április 1. és május 31. között, valamint a 2023. június 1. és 2024. május 31. között vásárolt vagy beállított apaállatokra vonatkozó támogatási kérelmeket 2024. június 1. és 30. között elektronikus úton kell benyújtani. Fontos megjegyezni, hogy a Kincstárnál június 30-án az általános munkarend miatt szünetel a munka, ezért a kérelmeket legkésőbb 2024. július 1-jén 23:59:59-ig kell benyújtani. Ne feledje, hogy a kérelem benyújtására vonatkozó határidő jogvesztő.

Egy állattartó egy adott évben csak egy támogatási kérelmet nyújthat be, és egy apaállat után csak egyszer lehet igényelni támogatást, feltéve, hogy közvetlenül az előállító tenyésztőtől vagy kos- vagy baknevelő telepről vásárolták. Minden megkezdett 50 anyajuhonként vagy anyakecskénként legfeljebb egy apaállat után vehető igénybe támogatás az adott időszakban.

Útmutató a Kos- és Baktámogatási Kérelemhez: Frissített Időpontok és Fontos Tudnivalók ConsultAgro

Fontos, hogy a vásárlások során csak szabályosan járjon el, és minden szükséges dokumentummal rendelkezzen, hogy elkerülje a későbbi problémákat.

Az igényelt támogatást a területileg illetékes instruktor igazolja, ezért időben egyeztessen velük és gondoskodjon a szükséges dokumentumok megfelelő benyújtásáról. Ne feledje, hogy az igazolás kiadása a rendeletben előírt bizonylatok bemutatása nélkül nem lehetséges.

A támogatás összege az adott időszakban megvásárolt vagy saját állományból származó apaállatok értékének 75%-a, de meghatározott felső határig terjed. A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével határozzák meg.

A támogatási kérelmeket kizárólag a Magyar Államkincstár által működtetett elektronikus űrlapkitöltő felületen keresztül lehet benyújtani. Fontos, hogy elektronikus úton benyújtott kérelmeket bírálat nélkül elutasítanak, ezért gondoskodjon a megfelelő módon történő benyújtásról.

Megosztás

Consultagro agrár tanácsadás Faragó Nikolett

Faragó Nikolett

A ConsultAgro-t a minőség és precizitás védjegyében álmodtuk meg. Ügyfeleink eddigi visszajelzései bátorítanak minket abban, hogy tovább haladjunk ezen az úton.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Pályázatírás

Pályázatírás

A kormány és az EU által számtalan pályázat kerül kiírásra. A ConsultAgronál segítünk a leghatékonyabb pályázatlehívásában, mindezt a számunkra bizalmat szavazóknak gazdaságukra szabva tesszük.
RÉSZLETEK

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

Az agrártámogatások igénylésében, azzal járó követelmények megismertetésében, betartatásában nyújtunk segítséget partnereink számára.
RÉSZLETEK

Rendezvényeink

Rendezvényeink

Fontosnak tartjuk, hogy partenreink a szakmában leginkább hozzáértő, rangos szakemberektől jussanak információhoz, akár döntéshozó, akár jogalkotó jogkörben is tevékenykednek. A rendezvényeink alkalmával a résztvevők kapcsolatépítését is szeretnénk elősegíteni.
RÉSZLETEK